O systému vinojet
Systém VINOJET umožňuje každé provozovně po otevření skladovat libovolné množství láhví vína po garantovanou dobu 21 dnů a bez obav tak nabídnout hostům širokou škál kvalitních vín po skleničce. Končí tak doba předražených generických „bílých“ či „červených“ vín a začíná revoluce ve víně po skleničce.
Systém je jednoduchý na obsluhu a víno s ním nikdy nepřichází do kontaktu. Umožňuje tak absolutní svobodu manipulace s lahví a tím i perfektní servis vína u stolu před hostem. Díky schopnosti uchovat víno 21 dnů od rozlití první sklenky eliminuje veškeré ztráty ve víně.
Technologie
Systém umí uchovat jak tichá, tak šumivá vína. K tomuto účelu slouží dva speciální nástavce. Po rozlití tichého vína se lahev uzavře speciálním uzávěrem, který perfektně zapadne do správného nástavce na věži VINOJET.
Systém pak automaticky a bezchybně vytvoří v lahvi kontrolovaný podtlak jehož hodnota je vždy stejná nezávisle na hladině vína v lahvi.
U šumivých vín se použije jiný uzávěr a druhý nástavec na věži VINOJET.
Systém automaticky doplní do prostoru nad hladinou CO² a vytvoří tak řízený přetlak, opět vždy stejný nezávisle na hladině vína. Oba procesy probíhají automaticky, stačí do hrdla vložit speciální uzávěr a přiložit k patřičnému nástavci.
Celý proces uzavření trvá v obou případech 3-5 vteřin. Po dosažení optimálního podtlaku či přetlaku se proces sám ukončí. V láhvi je tak pokaždé dosaženo stejných optimálních podmínek bez jakéhokoliv trvalého napojení na hadičky s různými plyny, o výčepech vyčnívajících z chladících lednic a způsobujících
ztráty na víně nemluvě.
Péče o víno
Podtlak v případě tichých vín významně zpomalí oxidační procesy, přičemž jeho nastavení je tak precizní, že nezpůsobí „očesání“ chuti ani vůně vína. Přetlak používaný pro šumivá vína je nastaven tak, aby zamezil unikání CO², které je přirozeně rozpuštěné ve víně a zároveň je dostatečně nízký, aby se CO² přidané
do prostoru nad hladinou do vína nerozpouštělo. Krom uzávěrů potřebuje systém VINOJET místo na uchování vín v patřičné teplotě před další prezentací, rozlitím a opakovaným uzavřením. K tomuto účelu mohou ideálně posloužit vinotéky VINOJET.
Svým vnitřním uspořádáním a možností různobarevného osvětlení jsou ideální pro prezentaci vín. Každá vinotéka pojme 8 lahví a může být nastavena na teplotu v rozmezí 4-18 °C. Jednotlivé vinotéky tak slouží jako individuální teplotní zóny. Vinotéky lze modulárně kombinovat do různých sestav spolu s věží VINOJET a vytvářet tak nejen praktické, ale i poutavé sestavy s nabídkou vín po skleničce.
V podniku se systémem VINOJET host nikdy neuslyší větu „Máme bílé a červené…“ a provozovatel má jistotu, že všechna vína, která nabízí budou podávána přesně tak, jak je vinař zamýšlel a navíc bez jakýchkoliv ztrát.
Zvyšování prodeje vína se systémem VINOJET
1. Dává návštěvě vašeho zařízení vyšší lesk, zvyšuje hodnotu zážitku v očích hosta.
2. Odlišuje vaše zařízení od konkurence.
3. Učiní z vašeho podniku místo, kde se „něco děje”.
4. Vytváří příležitosti pro upselling, neboť zákazník při ochutnání dvou vzorků vín téměř vždy přejde na lepší, tedy dražší víno.
5. Usnadňuje zákazníkům vyzkoušet více druhů vína a vám umožňuje nabízet víno po skleničce napříč celým vaším Vinným lístkem.
6. Umožňuje obsluze hrát před zákazníky profesionální představení s vínem v hlavní roli a nabídnout jim neopakovatelný zážitek.
7. Vzbuzuje vyšší zájem o vaše zařízení obecně a o váš Vinný lístek obzvlášť.
8. Pomáhá vzdělávat vaše zakazníky i zaměstnance.
9. Značný vizuální dopad systému podněcuje zákazníky podělit se o svůj zážitek s přáteli buď osobně nebo prostřednictvím sociálních sítí. I k tomu jim dáváme prostor v této aplikaci.
10. Zvyšuje sebevědomí obsluhy a podtrhuje profesionalitu přístupu k vínu ve vašem podniku.
11. Umožňuje nabídnout zákazníkovi malý doušek na ochutnání a značně mu tím usnadňuje výběr. Zákazník ví, že nekupuje zajíce v lahvi (dříve v pytli).
12. „Andělský pšouk” přítomný při každém otevření šumivých a šampaňských vín ujistí zákazníka o jejich perfektním stavu.
13. Okamžitě rozptýlí jakékoli zákazníkovy pochyby o kvalitě nabízených vín, obzvlášť při podávání dražších vín.
14. Zvyšuje útratu na hosta a tím celkový výnos vašeho podniku